Bitdefender: Aplicatia multimedia BSPlayer, vulnerabila timp de cinci ani

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bitdefender recomanda utilizatorilor aplicatiei multimedia BSPlayer sa actualizeze produsul cu cea mai recenta versiune, in conditiile in care timp de cinci ani de zile acestia au fost expusi unei vulnerabilitati care, odata exploatata de catre un atacator pentru a rula cod arbitrar, poate infecta PC-ul cu diversi virusi.

Desi vulnerabilitatea creata in 2010 a incetat sa mai functioneze dupa ultimul update, exploit-ul reuseste sa intrerupa functionarea aplicatiei si sa genereze o exceptie ce permite unui atacator sa ruleze cod arbitrar pe computerul utilizatorului.

Potrivit site-ului propriu, BSPlayer este folosita de mai mult de 70 de milioane de utilizatori in intreaga lume.

Vulnerabilitatea este activa pe sistemele de operare Windows XP si Windows 7, atat in variantele de 32 cat si pe cele de 64 de biti. Sistemele mai noi de operare, precum Windows 8, nu sunt predispuse acestui tip de atac, intrucat contin mecanisme speciale protectie impotriva unor astfel de vulnerabilitati.

Un utilizator poate fi pacalit foarte usor sa execute un astfel de fisier periculos. Practic acesta acceseaza o reclama falsa prin care descarca fisierul ce activeaza eroarea in BSPlayer. Din acel moment calculatorul devine controlabil de catre atacator, acesta avand un control deplin asupra datelor stocate si asupra sistemului de operare.

Astfel de vulnerabilati in aplicatii uzuale precum Java sau Adobe sau in sisteme de operare precum Windows, sunt deosebit de valoaroase pentru escroci, intrucat reprezinta o modalitate de a livra virusi fara a starni suspiciunea utilizatorilor. O banala eroare intr-o aplicatie poate avea consecinte grave daca este generata de un atacator in scopuri malefice.

Acest tip de vulnerabilitati sunt greu de detectat, deoarece solutiile de securitate le pot considera erori obisnuite. Solutiile de securitate pot in schimb monitoriza vulnerabilitatile cunoscute si nerezolvate si pot preveni executarea fisierelor periculoase copiate de pe internet.

Recomandam tuturor utilizatorilor sa-si instaleze intotdeauna cele mai noi actualizari de securitate atat pentru sistemul de operare cat si pentru aplicatiile folosite. De asemenea, este recomandata folosirea unei solutii de securitate capabile sa protejeze calculatorul de amenintarile online.

O frumusete de aplicatie!

Bitdefender este producatorul uneia dintre cele mai performante si eficiente game de solutii de securitate informatica atestate pe plan international. Inca din anul 2001, compania este unul dintre liderii industriei de securitate. In fiecare zi, tehnologia Bitdefender protejeaza datele digitale ale aprox. 500 milioane de utilizatori individuali si companii din intreaga lume.
Organizatii internationale si firme de testare software de renume mondial recunosc produsele Bitdefender ca fiind cele mai eficiente solutii antimalware din lume. In ianuarie 2015, AV-Comparatives a acordat Bitdefender distinctia Produsul Anului pentru a doua oara, produsele romanesti fiind desemnate castigatoare ale aurului la categoriile protectie proactiva impotriva malware-ului, detectie in conditii similare celor reale si eliminarea amenintarilor cibernetice. In acelasi timp, datorita impactului nedetectabil asupra performantei sistemului, Bitdefender a castigat premiul pentru cel mai rapid produs de securitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>