UPS pentru centrale termice – o solutie salvatoare

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cand vine iarna, apar de multe ori problemele in ceea ce priveste folosirea centralelor termice de apartament. Problemele sunt de multe ori de ordin electric. Fie se ia curentul din cauza nametilor de zapada, fie sunt alte probleme, insa in orase penele de curent sunt mai putin o problema decat in zonele rurale. La tara, de asemenea, se folosesc centrale termice, fie ele si pe lemne. In orice caz probleme de acest gen pot aparea si vara, dar iarna utilizam centrala termica la toata capacitatea ei.

In cazul penelor de curent, dispozitivele UPS pentru centrale termice sunt capabile sa furnizeze energie electrica pe durata de timp in care, dintr-un motiv sau altul, curentul de la retea nu este disponibil. Ele sunt dotate cu baterii care se incarca atunci cand este curent la retea si folosesc acest curent stocat atunci cand are loc o pana de curent.

Hai sa vedem un caz concret. Sa zicem ca locuiesti la casa si ai o centrala termica pe lemne. Poate ai pus lemne pe foc si focul arde intens, tu iesi pana afara si intre timp are loc o pana de curent. Nu observi, ai ceva de facut in curte. Cand focul e intens, dupa un timp cazanul poate sa se incalzeasca prea tare, iar jarul format va mentine focul chiar dupa ce lemnele au ars.

ups-pt-centrala-termica-500va-sinus-hd-400w-power-sistem-acum-rombat-efb-12-v-65-ah-11414-5106

Cazanul supraincalzit poate deveni un pericol. De fapt este cunoscut faptul ca principala problema pentru centralele pe lemne este intreruperea curentului electric de la retea. De aceea orice posesor de centrala termica pe lemne trebuie sa foloseasca un UPS. Marci foarte bune de astfel de dispozitive sunt Well sau Cyberpower.

Daca ai o centrala termica, fie ea pe lemne sau nu, un UPS pentru centrale termice este ceva absolut necesar, pentru a evita problemele cu centrala si eventualele pericole care pot sa apara in urma intreruperii curentului electric de la retea. Inainte de a cumpara un UPS pentru centrala ta, trebuie sa verifici consumul centralei, sa stii ce putere ai nevoie, iar pentru centrale pe lemne ai nevoie de un UPS cu sinusoida pura. Daca vrei sa te asiguri ca UPS-ul functioneaza cat mai mult, cumpara unul cu baterie cat mai mare. Vezi mai jos modele de UPS pentru centrale termice care te-ar putea interesa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>