Totul despre sanatatea zonei intime

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

vibrator-svakom-Alice-Violet-6959633100271-1

 

O simpla iritatie sau infectie poate schimba la o 360 grade calitatea vietii. Cu atat mai mult daca vorbim despre o astfel de afectiune declansata in zona intima, una dintre cele mai sensibile zone ale corpului. Multe dintre aceste iritatii si/sau infectii pot aparea ca urmare a unui act sexual, insa totodata acestea isi au originea si in alimentatie, cat si in igiena intima.

Sa vorbim inainte de toate si de cateva exemple. De pilda, ciocolata este renumita pentru dferite beneficii pe care aceasta le aduce corpului, insa mai putin stiu ca un consum excesiv de ciocolata sporeste dezvoltarea bacteriilor si implicit simptomele unei infectii.

De asemenea, foarte multa lume comite eroarea de a se aseza direct pe toaleta in locurile publice, fapt ce este total eronat avand in vedere ca niciodata nu vom sti cat de sanatosi sunt cei care s-au asezat anticipat. Asa ca ar trebui sa eviti acest obicei si sa-i inspiri si pe ceilalti din jurul tau sa faca acelasi lucru.

Iar daca pe parcursul unui act sexual ai folosit vibratoare rabbit sau ai avut un contact cu partenerul in lipsa unei lubrifieri adecvate, din nou pot aparea simptomele unei iritatii.

Acestea sunt doar cateva dintre exemplele cele mai uzuale, dar lista poate continua. Hai sa vorbim si despre cum ar trebui sa-ti mentii sanatatea zonei intime pentru a te feri de astfel de afectiuni.

Despre igiena sunt multe de spus. Cert este ca o femeie ar trebui sa aiba zilnic o igiena cat mai bine pusa la punct. Utilizeaza un detergent intim care are capacitate de a normaliza pH-ul zonei intime si de a hidrata zona. Un astfel de gel intim ajuta la mentinerea unui mediu in care bacteriile nu se pot dezvolta si inmulti, agravand o situatie existenta.

De asemenea nu opta zilnic/saptamanal pentru spalaturile intime interne daca acestea nu sunt recomandate de catre un medic. Spalaturile interne efectuate mult prea des pot duce la dezechilibrarea florei vaginale.

Totodata nu uita ca este extrem de important ca sa-ti schimbi zilnic lenjeria intima si ca, de preferat ar fi sa dai deoparte modelele acelea frumoase si sa te concentrezi pe materialul din care acestia sunt confectionati. Opteaza pentru lenjerie intima realizata predominant din bumbac care, de asemenea, nu permite dezvoltarea bacteriilor.

Consultul ginecologic este de asemenea extrem de important caci, prin intermediul acestuia poti descoperi o serie de afectiuni si intolerante ale zonei intime in fazele incipiente. Acest lucru de poate scuti nu doar de complicatii, cat si de cheltuieli peste masura. Nu uita ca si zona intima este totusi un organ medical.

De asemenea, daca ai anumite fantezii, nu cauta sa-ti transformi lucrurile personale si pe cele casnice in jucarii sexuale. Pentru acest lucru exista un astfel de magazin erotic care iti pune la dispozitie jucarii sexuale acreditate, sigure si prietenoase cu zona intima, care este certificat de catre medici.

Totodata nu uita ca lenjeria intima si jucariile sexuale nu se impart/imprumuta fix din cauza acestui motiv, de a preveni o eventuala iritatie si/sau infectie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>