Samsung anunță lansarea noului flagship european QLED 8K 2020

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

The Sero

Noul Q950TS QLED 8K  a fost prezentat alături de portofoliul extins de televizoare QLED 8K, QLED 4K, Crystal UHD, Lifestyle TV și MicroLED TV

 

Valletta, Malta – 18 februarie – Samsung Electronics Co. a prezentat la Forumul Samsung, desfășurat la Centrul de Conferințe Mediteranean din Valletta, Malta, noile televizoare și dispozitive audio destinte pieței europene pentru anul 2020. Printre acestea, se regăsesc vârful de gamă QLED 8K (Q950TS), care marchează extinderea gamei QLED 8K (aflată acum la a 3-a generație) și QLED 4K, noile modele cu tehnologia MicroLED, dar și o abordare creativă și originală a categoriei TV prin gama Lifestyle, completat de noile dispozitive audio.

Lider global și național incontestabil al industriei de profil, Samsung inovează, lansează și dezvoltă permanent noi tehnologii concepute pentru a veni în întâmpinarea dorinței de mai bine a utilizatorilor. Noile televizoare și dispozitive audio de ultimă generație oferă utilizatorilor funcții de interconectivitate avansată, utilizare eficientă și intuitivă, o experiență completă și imersivă în ambientul locuințelor.

Noua generație de televizoare: și mai inteligente, cu ecrane imersive și sunet de excepție

Televizorul Samsung Q950TS QLED 8K 2020, cu un design spectaculos, încorporează noutăți tehnologice fără precedent și oferă o experiență unică de vizionare imersivă, dată de claritatea excepțională a imaginii și acuratețea naturală a sunetului, ambele gestionate subtil de algoritmi avansați de inteligență artificială (AI).

Disponibil în Europa cu diagonalele 65” (165cm), 75” (190cm) și 85” (216cm), televizorul Samsung Q950 QLED 8K integrează spectaculos ecranul în ambientul încăperii, printr-o imagine fără bariere, oferită de display-ul revoluționar Infinity, cu un raport între ecran și corp de 99%. Q950, cu un profil uimitor de subțire de 15 mm pe toată suprafața și cu cele șase difuzoare încorporate, redefinește tot ce se știa despre ecranele TV.

Pe lângă Q950, Samsung a prezentat și seriile Q900TS și Q800T, extinzându-și astfel gama de televizoare QLED 8K cu încă două serii. Oferind dimensiuni de la 55” (140cm), până la 98”, Samsung pune la dispoziție televizoare 8K potrivite pentru orice cerințe de spațiu disponibil sau utilizare.

QLED-line-up

Televizoarele Samsung QLED 4K continuă să ocupe un loc din ce în ce mai important în portofoliul de televizoare Samsung. Anul 2020 aduce cea mai puternică gamă QLED 4K Samsung, cu ajutorul modelelor Q60T, Q70T, Q80T, Q90T și Q95T disponibile acum în dimensiuni de la 43” (109cm) până la 85”.

„Ne aflăm într-o nouă eră a display-urilor inteligente; anul acesta va aduce și mai multă cerere de personalizare a televizoarelor. Gama noastră de televizoare și dispozitive audio 2020 este cea mai puternică, mai inteligentă și mai imersivă, adaptată fiecărui stil de viață fără a fi nevoie de nici un compromis”, a declarat Nathan Sheffield, Head of TV and Sound Devices a Samsung Europe.

Calitatea imaginii și a sunetului reprezintă caracteristicile esențiale ce descriu televizoarele Samsung QLED, dar ceea ce ce face diferența față de această gamă 2020 sunt capacitățile AI „Smart Screen” îmbunătățite. Aceste specificații – unice pentru Samsung – oferă certitudinea că această gamă din 2020 pune la dispoziție utilizatorilor o experiență de vizionare fără compromisuri:

AI Quantum Dot îmbină procesorul de conținut 8K de la Samsung cu platforma Tizen lider în industrie,  pentru a îmbunătăți orice tip de conținut. Indiferent de sursă sau rezoluție curentă, conținutul poate fi acum afișat pe 33 de milioane de pixeli.

Adaptive Picture analizează condițiile de lumină, precum și conținutul de pe display pentru a asigura o calitate impecabilă a imaginii, indiferent dacă televizorul se află într-o cameră luminoasă sau întunecată.

Amplificatorul activ de voce elimină cea de-a doua nemulțumire a utilizatorilor europeni atunci când se uită la televizor – zgomotul de fundal[1]. Recunoaște automat aceste perturbări și ajustează claritatea vocii în consecință.

Sincronizarea sunetului cu imaginea (Object Traking Sound+) creează un efect sonor tridimensional prin acustica combinată a mai multor boxe integrate în TV (sus, lateral și jos) utilizând un algoritm AI propriu. OTS+ sincronizează în timp real dinamica audio cu acțiunea de pe ecran, indiferent de sursa de conținut, oferind o experiență de vizionare finală surprinzatoare.

Q-Symphony este o implementare audio unică. Pentru prima dată, televizoarele QLED 2020 vor menține difuzoarele superioare și laterale active atunci când atașați un soundbar din seria Samsung Q pentru a oferi un sunet surround mai bogat și mai complet.

Îmbunătățirea calității sunetului imersiv

Parte din angajamentul Samsung de a oferi cea mai captivantă experiență audio posibilă, noua gamă de Soundbar aduce o mai bună integrare între televizoare și dispozitive de sunet. Gama europeană de Soundbar din seria Q 2020, inclusiv Q800T, Q70T și Q60T, întregeste ansamblul final ce desăvârșește televizorul QLED. Folosind tehnologia Samsung Acoustic Beam, Dolby Atmos și DTS:X, soundbar-urile din seria Q vă permit să experimentați divertismentul la cel mai înalt nivel ca și cum ați face parte din acțiunea de pe ecran.

Cu toate acestea, sunetul optim este mai mult decât o simplă integrare perfectă cu un televizor. Noul Samsung S Series (S60T și S40T) oferă o performanță de sine stătătoare. Elegant și inteligent, seria S se încadrează perfect în orice locuință. Acesta este un soundbar special conceput pentru iubitorii de muzică și pentru cei care apreciază cu adevărat designul premium.

Disney+ ajunge pe cea mai inteligentă și conectată gamă

Obiceiurile de vizionare la domiciliu evoluează de la an la an, iar utilizatorii își doresc o accesibilitate cât mai mare și mai convenabilă pentru a urmări nu doar conținutul preferat, cât și pentru a descoperi noi experiențe de vizionare. Samsung continuă să dezvolte și să extindă parteneriate cu furnizori de conținut de top. Disponibil astăzi în Olanda, Disney+ își va continua lansarea în Europa începând cu 24 martie, fiind disponibil pe televizoarele Samsung.

Q950TS QLED 8K 

Extinderea funcțiilor vocale pe televizoarele Samsung

Televizoarele Samsung vor oferi mai multe opțiuni de asistent vocal, inclusiv Amazon Alexa, Google Assistant și Bixby, pentru a le pune la dispoziție utilizatorilor cât mai multe opțiuni de alegere. Utilizatorii se vor bucura de un acces mai ușor la titlurile de știri, la prognoza meteo și la conținutul preferat, cu capacități extinse de control inteligent pentru locuință și televizor.

Evoluția capabilităților de vizualizare conectate

Samsung a anunțat, de asemenea, noi funcții de conectare care răspund nevoilor utilizatorilor care utilizează display-urile într-o varietate de moduri, precum:

Multi-View este destinat utilizatorilor care folosesc frecvent alte dispozitive în timp ce se uită la televizor. Funcția permite utilizatorilor să își extindă conținutul de pe dispozitivul mobil pe un ecran mai mare, cu flexibilitatea de a alege între 14 opțiuni de dispunere diferite pentru două ferestre.

Tap View eficientizează conectarea smartphone-urilor la televizor. Utilizatorii pot acum să-și transfere conținutul de pe telefon pe televizor atingând pur și simplu cele două dispozitive.

The Frame and Soundbars 

Creșterea gradului de personalizare la un alt nivel pe televizoarele Lifestyle – acum și în România 

De asemenea, Samsung a anunțat lansarea europeană a The Sero, un nou brand revoluționar de televizor Lifestyle. Sero se rotește pe orizontală și verticală – la fel ca un smartphone. Utilizatorii se pot bucura de o diversitate mare de conținut și de o tranziție conectată și eficientă a conținutului de pe telefon direct pe display-ul televizorului.

În plus, The Serif,  televizor destinat iubitorilor de design interior sofisticat, va fi disponibil în acest an pe modele de 43, 49 și 55 inci, în două culori noi, Cloud White și Cotton Blue. The Serif, împreună cu The Sero, sunt recunoscute la nivel mondial pentru designul inovator, fiind premiate în acest an la International Forum (iF) Design Awards.

Gama Lifestyle nu poate fi completă fără The Frame. Pentru 2020, noi modele de 32 și 75 de inci au fost adăugate la dimensiunile de display existente. Cu noua funcție de auto-curatorie bazată pe AI, Frame’s Art Store este acum capabil să sugereze opere de artă în conformitate cu gusturile specifice ale proprietarului. 

Tehnologia modulară a display-ului care nu are limite 

Tehnologia modulară MicroLED nu are limite în ceea ce privește dimensiunea, raportul, marginile și rezoluția. Cu dimensiuni cuprinse între 75” și 292” (742cm) MicroLED oferă un sentiment de imersiune personalizat și inegalabil pentru experiența de vizionare la domiciliu.

Pentru mai multe informații despre gama europeană de televizoare și dispozitive audio Samsung 2020, accesați www.samsung.com .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *