Aparatele dentare și modelarea gingiilor

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Medicul dentist de la clinica dentară Dento Care efectuează procedura de gingivoplastie pret la ofertă și multe manipulări diferite pentru examinare, corectarea patologiilor, tratamentul bolilor cavității bucale etc. Pentru fiecare procedură, stomatologul folosește un anumit tip de aparat dentar. Instrumentele speciale au un scop specific. Clasificarea aparatelor dentare după scop există în primul rând pentru specialiști, dar poate fi utilă și pentru pacienți. Știind cum se numesc instrumentele dentare și înțelegând cu precizie scopul lor, te vei simți încrezător și confortabil la întâlnirea cu medicul dentist. Poți obține prețuri aproximative pentru procedurile respective pe site-ul clinicii Dento Care, dar cel mai bine este să te consulți cu stomatologul, care va pregăti un plan de tratament precis și va determina care sunt cele mai potrivite proceduri pentru dinții tăi.

Tratament cu laser

Tratamentul cu laser a apărut în urmă cu zeci de ani în țările europene dezvoltate, dar a intrat în țara noastră acum doar câțiva ani. Astăzi, un număr mare de oameni din societate susțin acest tip de tratament, deoarece îi lipsește zgomotul neplăcut emis de aparatul dentar tradițional, pe care pacientul îl asociază cu durerea, stresul, sângerările și frica. Ei bine, astăzi toate aceste proceduri sunt de domeniul trecutului, deoarece au fost inventate aparatele dentare de nouă generație. La Dento Care gingivoplastia se realizează cu tratament cu laser.

Gingivoplastie (modelarea gingiilor)

Dacă gingiile acoperă o parte a dinților deoarece sunt umflate, atunci estetica este afectată semnificativ. Laserul are capacitatea de a modela gingiile în așa fel încât să pară naturale. Acest lucru nu necesită utilizarea unui bisturiu. Conturul final al țesutului este format cu diferite instrumente dentare. Gingivoplastia cu laser, este utilizată pentru subțierea țesutului gingival de deasupra suprafeței rădăcinii, oferind o ușurare care imită suprafața osoasă. După vindecare, mucoasa gingivală devine subțire, cu o margine festonată, care umple ușor spațiile interdentare și inter-rădăcină, asigurând îndepărtarea fiziologică a resturilor alimentare. Zonele edentate merită atenție numai atunci când incizia trebuie făcută pe toată lungimea sitului. Dacă incizia este limitată la zona adiacentă dinților, atunci buzunarele parodontale tind să reapară.

Inciziile bucale și linguale (palatine) se fac în regiunea retromolară a maxilarului inferior și în regiunea tuberculilor maxilarului superior. Gingivectomia în regiunea retromolară se efectuează numai dacă există o gingie keratinizată. Tăieturile produse sunt plate sau teșite spre baza buzunarului. Dacă gingivectomia îndepărtează țesutul gingival, gingivoplastia reface gingia, care capătă contururi fiziologice, care promovează creșterea treptată a țesutului interproximal și o scădere a înălțimii suprafețelor labiale și linguale ale gingiilor. În gingivoplastie, țesutul este subțiat interproximal pentru a-i oferi un contur estetic cu un canal interproximal pentru trecerea ușoară a alimentelor. Gingivectomia și gingivoplastia se efectuează de obicei în același timp la clinica Dento Care.

De ce ai nevoie de gingivoplastie?

Formarea gingiilor poate îmbunătăți zâmbetul, dacă linia gingiei este neregulată sau dinții par prea scurți. În această procedură, o mică parte a gingiei este îndepărtată. Procedura poate fi aplicată pe unul sau mai mulți dinți. Tehnicile de stomatologie cosmetică sunt adesea utilizate în combinație, pentru a îmbunătăți zâmbetul general. În acest caz, sunt utilizate fațete și coroane dentare. Acestea sunt utilizate pentru a corecta multe probleme, inclusiv dinții rupți, linia neuniformă a gingiei, decolorarea dinților. Stomatologia cosmetică poate merge mult mai departe, îmbunătățind nu numai estetica individuală a dinților, ci și sănătatea generală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *