Huawei: Este necesar ca resursele de rețea să fie maximizate pentru succesul comercial al rețelei 5G

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

În cadrul evenimentului „Global Mobile Broadband Forum 2022” (MBBF 2022), James Chen, Președintele Departamentului Global de Vânzări al Huawei Carrier Bangkok, a susținut o conferință intitulată „Making Steps Towards 5G Success”. În discursul său, Chen a explicat: „Am observat progrese rapide în 5G. Pentru a debloca pe deplin valoarea rețelei 5G, trebuie să accelerăm implementarea sa și să profităm la maxim de fiecare bandă, fiecare hertz și fiecare watt. Împreună, putem transforma 5G dintr-un brand și o tehnologie de top într-o experiență și o afacere la un nivel înalt. Și putem face din rețeaua 5G un succes comercial.”

Chen a descris modul în care 5G stimulează dezvoltarea industriei în multe aspecte. În comparație cu 4G, rețelele 5G sunt de 10 ori mai rapide, oferind viteze mai mari de 1 Gbps. Utilizatorii 5G consumă, de asemenea, de două ori mai multe date decât utilizatorii 4G – mai mult de 20 GB pe lună – și se așteaptă ca acest număr să crească în continuare. Acest lucru creează oportunități uriașe pentru operatori în trei domenii: experiența utilizatorului, IoT și digitalizarea industrială.

Experiența utilizatorului poate genera mai multe venituri decât oricând, pe măsură ce transportatorii renunță la modelele de afaceri bazate pe trafic. Acest lucru poate fi realizat prin oferirea de pachete 5G la prețuri bazate pe alți factori, cum ar fi viteza, latența și experiența de conectare ascendentă.

IoT este o piață în plină expansiune cu o creștere rapidă atât a serviciilor IoT pentru consumatori, cât și a celor industriale, care se așteaptă să creeze 100 de miliarde de conexiuni IoT.

În cele din urmă, în digitalizarea industrială, 5G oferă conexiuni de înaltă calitate și servicii precum linii și rețele private care ajută companiile de telefonie să se extindă pe piața B2B. Cu 5G, transportatorii își pot diversifica portofoliile dincolo de conectivitate și pot identifica noi surse de venit.

În ciuda acestor oportunități, lansarea 5G-ului este încă inconsecventă în diferite țări. În prezent, acoperirea 5G este disponibilă doar pentru 29% din populația globală – mult mai mică decât 4G, care acoperă 92%. Potrivit lui Chen, pentru a debloca pe deplin valoarea rețelei 5G și pentru a face din aceasta un succes comercial, este necesar să se accelereze implementarea sa și să se profite la maximum de „fiecare bandă, fiecare hertz și fiecare watt”.

În primul rând, spectrul va trebui să fie mai bine utilizat. Toate benzile de spectru pot fi utilizate pentru 5G, dar diferite benzi, cum ar fi benzile TDD, benzile FDD și benzile mmWave, produc performanțe optime în diferite scenarii. În al doilea rând, tehnologia MIMO (Multiple-Input Multiple-Output) va trebui utilizată în fiecare bandă pentru a profita la maximum de fiecare hertz. În al treilea rând, pornind de la eficiența energetică de 10 ori mai mare a 5G față de 4G, va trebui să se facă inovații continue la trei niveluri distincte – echipamente, site-uri și rețele – pentru a permite fiecărui watt să transporte mai mulți biți și pentru a contribui la construirea unor rețele 5G cu performanțe și eficiență energetică optime. Inteligența artificială va trebui, de asemenea, să fie aplicată în rețelele 5G pentru a profita la maximum de resursele limitate ale rețelei.

La finalul discursului său, Chen a declarat: „5G schimbă peisajul telefoniei mobile, dar acesta este doar începutul. Huawei va continua să inoveze în domeniul tehnologiilor pentru a maximiza valoarea fiecărei benzi, hertz și watt, pentru a ajuta clienții globali să construiască rețele 5G cu cea mai bună experiență, eficiență energetică optimă și cea mai mare productivitate și pentru a crea în permanență valoare pentru clienți. Împreună, putem face din 5G un succes comercial.”

Global Mobile Broadband Forum 2022 este organizat de Huawei, împreună cu partenerii săi din industrie GSMA și GTI. Acest forum anual reunește operatori de rețele mobile, lideri din industria verticală și parteneri din domeniu din întreaga lume, pentru a discuta despre cum să realizeze din 5G un succes comercial și alte subiecte importante, cum ar fi dezvoltarea ecologică, inteligența artificială și evoluția 5G. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: https://www.huawei.com/en/events/mbbf2022

Despre Huawei

Huawei este un furnizor de top la nivel mondial în domeniul tehnologiei pentru industria IT&C, al infrastructurii în telecomunicații și în cel al dispozitivelor inteligente. Cu soluții integrate în patru domenii cheie – rețele de telecomunicații, IT, dispozitive inteligente și servicii cloud – ne angajăm să aducem tehnologia digitală la fiecare persoană, în casă sau organizație, pentru o lume inteligentă și conectată.

La Huawei, inovația pornește de la nevoile clienților. Facem investiții masive în cercetare, concentrându-ne asupra inovațiilor de ruptură în tehnologie pentru a duce omenirea mai departe. Avem peste 194.000 de angajați și derulăm operațiuni în mai mult de 170 de țări și regiuni. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată, deținută integral de propriii angajați.

Huawei Technologies S.R.L. depune toate eforturile pentru a menține competitivitatea și siguranța rețelelor pentru întreg portofoliul de produse, soluții și servicii end-to-end. Prin colaborare deschisă cu partenerii de ecosistem, creăm valoare pentru clienți, îmbunătățind experiența consumatorilor și inspirând organizații de toate mărimile să inoveze. Huawei Technologies SRL și-a început operațiunile în România în anul 2003, unde are peste 2.300 de angajați și a dezvoltat colaborări cu toți marii operatori de telecomunicații.

Pentru detalii, vizitați www.huawei.com/ro sau urmăriți-ne pe Facebook Huawei Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *