Ionut Galani

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cel mai cunoscut din Romania pentru muzica de petrecere greceasca isi are numele de Ionut Galani. El a reusit sa isi castige locul de celebritate aromana, pe langa alti ‘giganti’ precum sportivii Gheorghe Hagi si Simona Halep sau cantareata Elena Gheorghe. Aromanii, sau machedonii, cum mai sunt cunoscuti de catre romani, sunt o ramura a popurului nostru cu origini in zona Macedoniei.

Nascut in Constanta, cu o pasiune pentru cantat din adolescenta, Galani a terminat Scoala de Arte Populare din orasul natal, iar mai apoi si-a facut curaj si a reusit sa participe la diferite fesivaluri de muzica usoara, atat in Romania cat si in Grecia, unde a obtinut premii pentru performantele excelente. El spune ca bunicii sai de etnie elena au fost o inspiratie in alegerea pasiunii pe care o poarta pentru dansurile si melodiile grecesti. Muzica si dansurile grecesti isi au originile inca din Grecia Antica si era foarte bine vazuta in societate si nelipsita de la sarbatori si evenimente speciale. Vrei un artist pentru petrecere firma, spectacol, corporate party, aniversari, festivitati?

In repertoriul din prezent, artistul are 4 albume care au succesul dorit. “Palamakia“, “Cu Luna vorbesc“, “35 Live – Tranda Pende” si “Greek Summer” sunt numele albumelor cu care reuseste sa faca spectacol la evenimentele la care este invitat.

Cantaretul, de obicei isi face aparita pe scena cu Ansamblul Asteria, un grup de dansatori pe muzica traditionala greceasca, cu ajutorul caruia reuseste sa asigure voia buna a spectatorilor.

Ionut Galani este “copilul de suflet” al maestrului Jean Constantin, care din pacate ne-a parasit in 2010. Jean Constantin este unul dintre cei mai cunoscuti actori romani si este considerat “Maestrul comediei” interpretand roluri in filme de actiune si de comedie in regia lui Sergiu Nicolaescu. Unele dintre rolurile care i-au adus faima regretatului actor sunt jucate in serii precum “B.D. (Brigada Diverse)” si “Toate panzele sus”.

In copilarie, Jean era ca un frate pentru tatal lui Ionut, iar apoi datorita talentului enorm al amandurora, cei doi artisti au reusit sa formeze o legatura stransa. Fiind foarte apropiati, dupa moartea maestrului, Ionut a primit o parte din mostenirea sa, despre care spune ca le va pastra ca pe o comoara, deoarece ii aduce aminte de el si momentele pe care le petreceau impreuna. Din aceasta mostenire face parte si barca lui Jean Constantin, cu care cei doi, impreuna cu tatal lui Ionut, obisnuiau se se plimbe pe largul marii.

Ajuns la 43 de ani, Ionut Galani se bucura de succes atat pe plan personal cat si profesional. El impreuna cu sotia lui Georgiana si cei 2 copii, au reusit sa isi construiasca o familia frumoasa si fericita. Vointa de fier a artistului l-a ajutat si cu aspectul fizic unde a reusit sa slabeasca peste 50 de kilograme. Pe plan profesional, machedonul reuseste sa aduca mereu voia buna in randul spectatorilor, iar fericirea acestora, aduce si fericirea lui. Unul dintre visurile lui este sa participe la un concert pe o scena uriasa in Romania, alaturi de dansatori grecesti, iar atmosfera sa fie la fel ca in Grecia. Spectacolul pe care il asigura este atat din registrul de melodii propriu, dar si din melodii grecesti foarte cunoscute pe care le retuseaza in stil caracteristic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *