30 de persoane din București, din categorii vulnerabile- persoane infectate cu HIV, persoane dependente de droguri, persoane de etnie romă și/sau persoane LGBTQ, își vor îmbunătăți starea de sănătate și echilibrul mintal prin sport, în cadrul campaniei „Suport prin SPORT pentru persoane vulnerabile”, organizate de Școala Taijidao. Tinerii vor practica Taichi-ului și a Daoyin-ului (gimnastică tradițională chineză), tehnici care îi vor ajuta să se integreze mai bine în societate și să își recapete încrederea în propria persoană. Proiectul este organizat în parteneriat cu Asociația Română Anti SIDA (ARAS).
50.000 de euro au fost investiți în campania „Suport prin SPORT pentru persoane vulnerabile”
Proiectul „Suport prin SPORT pentru persoane vulnerabile” a început în 23 septembrie și se va încheia pe 22 aprilie 2023. Prin sesiunile de gimnastică tradițională chineză, beneficiarii se vor bucura de impactul pozitiv al sportului pentru sănătatea minții și pentru sănătatea fizică. Cei 30 de participanți la proiect vor avea parte și de sprijin psihologic și vor învăța cum să își recapete echilibrul emoțional și cum să comunice mai bine cu cei din jur.
Campania își propune să combată discriminarea persoanelor aflate în categoriile vulnerabile, să extindă ajutorul oferit și altor persoane care au nevoie și să crească gradul de integrare al persoanelor infectate cu HIV, persoanelor dependente de droguri, persoanelor de etnie romă și/sau persoane LGBTQ în societate. 50.000 de euro au fost investiți în această campanie. Proiectul „Suport prin SPORT pentru persoane vulnerabile” derulat de Școala Taijidao este finanțat prin programul În Stare de Bine, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.
Beneficiile Taichi-ului și Daoyin-ului pentru sănătate
Cele două tipuri de gimnastică tradițională chineză nu au fost alese întâmplător.
Taichi-ul este o metodă de atingere a echilibrului, a armoniei și anume: echilibrul om-natură, minte-corp, dar și echilibrul dintre latura emoțională și latura rațională a psihicului. Taichi este o artă a transformării: în timp, practicantul devine mai stabil emoțional, mai calm, mai puțin fricos, mai puțin stresat, mai atent, mai perseverent, mai răbdător.
Daoyin Yangsheng Gong este o metodă excelentă și cu rezultate rapide în îmbunătățirea și menținerea sănătății. Daoyin, sau gimnastică tradițională chineză, este cea mai veche formă de QiGong și cuprinde exerciții în care se combină mișcările fizice cu respirația și cu focalizarea atenției în anumite puncte.
Despre Școala Taijidao
De-a lungul a peste 25 de ani, Școala Taijidao a contribuit activ la promovarea Taichi-ului în România. Misiunea Școlii Taijidao este de a promova beneficiile practicilor tradiționale chinezești pentru sănătate, facilitând accesul cât mai multor persoane la o instruire directă, de la om la om. Școala Taijidao a organizat și organizează cursuri de inițiere, cursuri pe diferite tematici, cursuri săptămânale, stagii de vară în România, precum și stagii intensive de pregătire în China, la școala Shifu Yang Songquan.
Despre Asociația Română Anti SIDA
Înființată în 1992, Asociația Română Anti SIDA (ARAS) este prima asociație anti-SIDA din România având ca misiune îmbunătățirea calității vieții prin: prevenirea HIV/SIDA, a hepatitelor B și C și a altor infecții cu transmitere sexuală (ITS); promovarea non-discriminării față de persoanele care trăiesc cu HIV și față de populațiile cu risc de infectare; diminuarea impactului psihologic, medical și social al infecției cu HIV, al hepatitelor B și C și al altor ITS; creșterea capacității instituțiilor, a profesioniștilor, a asociațiilor de persoane afectate de HIV/SIDA, a societății civile etc. de a oferi un răspuns adecvat și adaptat problematicii infecției cu HIV/SIDA.
Pentru mai multe detalii vizitați https://arasnet.ro
Despre programul În Stare de Bine
În Stare de Bine este un program anual de finanțare ce oferă granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro pe an organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, cu susținerea financiară a Kaufland România. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în trei domenii esențiale – cultura, sportul și viața sănătoasă – și care se adresează grupurilor vulnerabile și comunităților din care acestea fac parte.
În acest an, în mod excepțional, criza umanitară din Ucraina a determinat reorientarea parțială a programului către sprijinirea migranților și refugiaților alungați de război din țara vecină.
Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.
Despre Kaufland România
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 149 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari.
Pentru mai multe detalii vizitați www.kaufland.ro.
Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile
Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, care promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, ce contribuie la apărarea valorilor democratice prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare.