Forumul Internațional de Securitate Digitală din acest an (IDSF) va trata toate laturile securităţii cibernetice în contextul pandemiei. Specialiști de top ai Huawei în domeniul securităţii cibernetice, împreună cu speakeri cunoscuți din politică, industrie și afaceri, vor dezbate subiectele din acest an.
Viena, 2 decembrie 2020 – Pandemia de Coronavirus și toate schimbările asociate acesteia au pus noile tehnologii și digitalizarea într-o lumină complet nouă. Un număr mare de companii și organizații sunt forțate să facă un salt mare în direcția digitalizării într-un timp foarte scurt. Întrebările despre securitatea online, protecția datelor sensibile ale companiilor și criminalitatea informatică sunt mai relevante ca niciodată. Ca parte a „Forumului Internațional de Securitate Digitală” (IDSF) din acest an, experților internaţionali și celor interesați de subiect li se va oferi o platformă pentru a împărtăși experiențe, a dezvolta cunoștințe colective despre perspectivele câștigate și a stabili parteneriate pentru a depăși provocările viitoare.
„Forumul Internațional de Securitate Digitală” (IDSF) din acest an va avea loc pe 2 și 3 decembrie, sub forma unei conferințe virtuale și interactive, sub motto-ul „Dezbatere globală pentru o lume conectată”. Speakeri de rang înalt, inclusiv cancelarul federal Sebastian Kurz, precum și miniștrii Margarete Schramböck și Karl Nehammer, vor oferi puncte de vedere din perspectiva publică și vor vorbi cu reprezentanți din sectorul privat.
Securitatea cibernetică în perioada de boom digital
Securitatea cibernetică este o prioritate majoră a Huawei și, prin urmare, este foarte important să abordăm toate întrebările deschise în cooperare cu liderii din industrie. Huawei investește anual 5% din profit în cercetare și dezvoltare în domeniul securității cibernetice. Mika Lauhde, Vicepreședinte Huawei Technologies și responsabil pentru Securitate Cibernetică, Confidențialitate și Global Public Affairs, va susține o prezentare intitulată „Noi reguli pentru securitate economică și cibernetică”, în care va evidenția legăturile inseparabile dintre economie și securitate cibernetică și se va adresa pionierilor europeni în securitatea datelor.
Rafal Jaczynski, Cyber Security Officer of CEE & Nordic Region Huawei, se va alătura lui Friedrich Teichmann, șeful Institutului pentru Geoștiințe Militare, Kai Rannenberg, profesor de Mobile Business și securitate multilaterală la Universitatea Goethe din Frankfurt, Fernando Puerto Mendoza, Program Management Officer în biroul Organizației Națiunilor Unite împotriva terorismului și Arne Schönbohm, președinte la Oficiul Federal pentru Securitatea Informației (BSI), într-un panel despre „Securitate cibernetică – tehnologie și securitate în epoca pandemiei”. Pe parcursul panelului, se va discuta dacă sistemele digitale actuale îndeplinesc cerințele în continuă schimbare și moduri în care pot fi create cadre politice adecvate.
„Huawei activează în Europa de 20 de ani și are peste 14.000 de angajați aici. Împreună cu partenerii și clienții noștri, dorim să asigurăm cea mai mare securitate posibilă pentru infrastructura de telecomunicații din Europa”, explică Jaczynski și adaugă: „Momentele de criză sunt întotdeauna vremuri de regândire. Securitatea digitală trebuie să devină principala prioritate pentru toți antreprenorii din domeniul tehnologiei. Și nu trebuie să alegem între oportunitate și securitate. Le putem avea pe amândouă”.
Dialog pentru dezvoltare ulterioară
Alte subiecte centrale ale IDSF includ provocările și abuzul de monede virtuale, IA explicabilă și reziliența și complexitatea digitală. În plus față de subiectele de discuţie din paneluri, forumul oferă și opțiunea de sesiuni B2B. Acesta oferă o platformă de dialog pentru a promova proiectarea tehnologiilor care servesc bunăstării sociale. Scopul conferinței este de a promova colaborarea dintre sectoarele private și publice, precum și al cercetării care astfel ar avea ca rezultat o concentrare asupra securității digitale. În contextul pandemiei de coronavirus, urgența unei cooperări strânse și a dorinței de dezvoltare în diferite ramuri și industrii crește, iar ca rezultat, economia și prosperitatea socială continuă să se dezvolte de asemenea.
Huawei Austria și internetul mai sigur
Huawei Austria acordă, de asemenea, o mare atenție subiectului securității digitale la nivel local şi de aceea a fost unul dintre cei mai mari parteneri din cadrul Safer Internet Initiative de anul acesta. Saferinternet.at susține utilizarea sigură, competentă și responsabilă a mass-mediei digitale și este partenerul austriac în rețeaua Safer Internet din UE (Insafe). Bernhard Jungwirth, coordonator Saferinternet.at: “Suntem foarte fericiți de parteneriatul cu Huawei Austria și sperăm că împreună putem face mult mai mult pentru securitatea digitală în Austria.”